Behandel

Behandel

methoden

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt beoefend. Het omvat het inbrengen van zeer dunne naalden op specifieke punten op het lichaam om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen. Acupunctuur wordt vaak gebruikt voor pijnbestrijding, stressvermindering, slaapstoornissen en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

Volgens de principes van de acupunctuur stroomt de levensenergie, ook wel bekend als “qi”, door ons lichaam via meridianen of kanalen. Als deze energiestroom geblokkeerd raakt, kan dat leiden tot ziekte of ongemak. Door naalden op specifieke acupunctuurpunten in te brengen, kan de energiestroom worden hersteld en kunnen klachten worden verlicht.

Chinese Kruidengeneeskunde

Kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking, de reguliere geneesmiddelen zijn gebaseerd op planten en kruiden. In China is dit de voornaamste behandelmethode binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

De Chinese kruiden geneeskunde werkt zelden met maar 1 kruid. Er word hoofdzakelijk gewerkt met kruiden formules, in een formule zitten een aantal enkelvoudige kruiden die op elkaar zijn afgestemde zo elkaars werking versterken of juist de toxiciteit van een bepaald kruid verminderen. Zo word een formule perfect in balans gebracht. Kruiden kunnen als een zelfstandige behandeling worden voorgeschreven, maar zeker ook als aanvulling op Acupunctuur. De kruiden worden besteld bij gespecialiseerde, erkende apotheken en worden direct aan u geleverd in de vorm van granulaat (poeder), tablet of hydrofiel concentraat.

Tuina Massage

Toegepaste technieken, druk en punten zijn uiteraard op het individu afgestemd maar niet op specifieke klachten. Hieronder volgt wat meer informatie over TuiNa. 

TuiNa is een massagetherapie volgens de principes van de Chinese Geneeskunde. Letterlijk vertaald betekent TuiNa Duwen & Grijpen/Vastpakken. Een behandeling bestaat uit acupressuur (het ‘masseren’ van acupunctuurpunten) en een grote variëteit aan manipulaties. Hieronder vallen bijvoorbeeld duwen, trekken, drukken, rollen, vibreren en schudden. De verschillende manipulaties worden ingezet naar het oordeel van de therapeut. Het doel van een behandelingsreeks is het reguleren van Yin & Yang en de meridianen met vertakkingen; het reguleren van Qi, bloed en de verschillende organen; het herstel van de functie van pezen, botten en gewrichten.

Maak een afspraak